Pączusie serowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

75 gramów

2 sztuki

200 gramów

375 gramów

1.5 łyżeczki

5 łyżek

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieram z cukrem, jajkami, odciśniętym twarogiem, mąką i mlekiem.

Krok 2

Ciasto przekładam na stolnicę, zagniatam.

Krok 3

Wałek kroję na kawałki, a następnie formuję z niego kulki. Smażę na głębokim oleju.

Krok 4

Ciepłe posypuję cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączusie serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej