"padnięte" Naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"padnięte" Naleśniki

Autor: spea

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać ze sobą wszystkie składniki, usmażyć na oleju (naleśniki powinny być o połowę mniejsze i grubsze niż te tradycyjne) Składamy je na pół, najlepiej smakują na ciepło z dżemem borówkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "padnięte" Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z krówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej