
Składniki
1.5 szklanki
3 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki dokładnie umyj, osącz, przełóż do miski. Posyp je dość równomiernie Fixem do soczystego kurczaka po cygańsku, odstaw na 30 minut.
Krok 2
Kaszę przesyp na sito, wypłucz, osącz. W gorącej wodzie rozpuść kostki bulionowe. Marchewkę i cebulę obierz, pokrój w kostkę.
Krok 3
Do naczynia żaroodpormego wsyp kaszę. Dodaj pokrojone warzywa, pieprz i zalej bulionem. Na wierzchu ułóż pałki - jeśli się trochę zapadną to nie szkodzi.
Krok 4
Przykryj naczynie pokrywką albo folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 40 minut a następnie zdejmij pokrywkę/folię i piecz dalsze 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej