
Składniki
8 plastrów
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
250 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.
Krok 2
Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.
Krok 3
Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.
Krok 5
Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej