Pałki w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki w jogurcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

250 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.

Krok 2

Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.

Krok 3

Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.

Krok 5

Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej