
Składniki
8 plastrów
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
250 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.
Krok 2
Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.
Krok 3
Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.
Krok 5
Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej