Składniki
8 plastrów
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
250 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.
Krok 2
Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.
Krok 3
Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.
Krok 5
Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej