Pałki w jogurcie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

250 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.

Krok 2

Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.

Krok 3

Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.

Krok 5

Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej