Pałki w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki w jogurcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

250 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.

Krok 2

Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.

Krok 3

Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.

Krok 5

Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej