Pałki w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki w jogurcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

250 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z niewielką ilością soli.

Krok 2

Podudzia natrzyj czosnkiem, solą, pieprzem oraz obiema paprykami.

Krok 3

Każde podudzie owiń plastrem boczku i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z musztardą i polej nim mięso.

Krok 5

Pieczarki pokrój w plasterki i wyłóż na mięso. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej