Paluchy teściowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluchy teściowej

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

220 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

25 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, drożdży i soli wyrobić ciasto - przełożyć do miski do wyrośnięcia (ok. 30min). Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką (ciasto ma luźną konsystencję), wymieszać z dodatkami - zagnieść.

Krok 2

Rozwałkować na grubość ok. 0,5 - 0,7cm, pokroić w paski o szerokości ok. 2cm. Poskręcać i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 230C przez ok. 20min (lub dłużej, jeśli chcemy, by były chrupiące) Podawać z sosem mięsnym na bulionetce pieczeniowej lub z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej