Paluchy teściowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paluchy teściowej

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

220 gramów

25 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

100 gramów

120 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, drożdży i soli wyrobić ciasto - przełożyć do miski do wyrośnięcia (ok. 30min). Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką (ciasto ma luźną konsystencję), wymieszać z dodatkami - zagnieść.

Krok 2

Rozwałkować na grubość ok. 0,5 - 0,7cm, pokroić w paski o szerokości ok. 2cm. Poskręcać i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 230C przez ok. 20min (lub dłużej, jeśli chcemy, by były chrupiące) Podawać z sosem mięsnym na bulionetce pieczeniowej lub z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej