
Składniki
220 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
120 gramów
25 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, wody, drożdży i soli wyrobić ciasto - przełożyć do miski do wyrośnięcia (ok. 30min). Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką (ciasto ma luźną konsystencję), wymieszać z dodatkami - zagnieść.
Krok 2
Rozwałkować na grubość ok. 0,5 - 0,7cm, pokroić w paski o szerokości ok. 2cm. Poskręcać i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 230C przez ok. 20min (lub dłużej, jeśli chcemy, by były chrupiące) Podawać z sosem mięsnym na bulionetce pieczeniowej lub z dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej