
Składniki
2 sztuki
200 gramów
null
300 gramów
null
300 gramów
6 sztuk
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.
Krok 4
Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.
Krok 5
Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























