Papryka nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

null

300 gramów

null

300 gramów

6 sztuk

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.

Krok 4

Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.

Krok 5

Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej