Papryka nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

null

300 gramów

null

300 gramów

6 sztuk

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.

Krok 4

Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.

Krok 5

Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej