Dodaj do ksiązki kucharskiej Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Papryka nadziewana - składniki:

  • ryż - 300 gramów
  • boczek - 300 gramów
  • pomidory - 300 gramów
  • papryka - 6 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • olej - 200 gramów

Papryka nadziewana - Sposób przygotowania:

  1. Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.
  2. Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.
  3. Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.
  4. Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.
  5. Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PAPRYKA NADZIEWANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.

2

Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.

3

Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.

4

Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.

5

Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, ZAPIEKANKA Z OMLETEM, Szarlotka tradycyjna, kasz kuskus, Soczysta pierś z kurczaka - VIDEO, Kaczka, sałatka do wina, Chińskie tofu z warzywami, Tłusty czwartek, Karp w galarecie, Przepis z skrzydełka z kurczaka -, Przepis z łosoś wędzony plastry, Sałatka z botwiny z chrzanem, Przepis z obiad z pieczarkami, Leczo, Proste kotleciki z jajka, Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO, piersi z kurczaka pieczone -, przepis na rybę do obiadu, Paprykowe roladki, Potrawy wigilijne, sałatka z czerwonej soczewicy, Naleśniki, Bigos domowy, Sałatka warzywna z tuńczykiem, ciasto francuskie z mięsem, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, ciasteczka adwentowe, Kasza, Gyros, Sałatka grecka z fetą, Przepis z pierś z kurczaka zawijana, Kosmiczne ślimaki, Gnocchi z szałwią, zupa warzywa, schab smażony, Zapiekanka z zielonym groszkiem i szynką, Przepis z zupa krem z brokulów, Kieszonki kurczaka z kolorową papryką, Przepis z piers kurczaka mz, Ratatui a’la Gousto, Soczewica z mlekiem kokosowym, Miłosny naleśnik, Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską, Zupa brokułowa, Risotto z botwinką , Warzywa, Ryba, Naleśniki chińskie - VIDEO, Rosół, Szaszłyki pełne warzyw , Sałatka z tuńczykiem, zakąski zimne, przyprawa serowa, Ciasto na pizze, Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem wędzonym, Pierś alanta, Fingersy w tortilli, Przepis z sos pomidorowy knorr, ziemniaki pi, Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Soczysty kurczak z grilla z cebulką , Przepis z nalesniki z miesem i warzywami