
Składniki
2 sztuki
200 gramów
null
300 gramów
null
300 gramów
6 sztuk
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, po czym zdejmij z wierzchu plasterek, wydrąż z pestek i części białych. Gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Cebule drobno posiekaj i podsmaż w 3 łyżkach oleju.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę, z pomidorów ściągnij skórkę. Dodaj wszystko do cebuli. Przypraw solą i pieprzem i pogotuj kilka minut.
Krok 4
Dodaj ryż, wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki u ułóż w dużym rondlu.
Krok 5
Polej olejem, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej