Wołowina w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie chrzanowym

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

6 ziaren

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyścić i umyć. Włoszczyznę i cebule obrać, opłukać, pokroić na duże kawałki. Wołowinę razem z warzywami włożyć do dużego garnka. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalać gorącą wodą. Posolić do smaku. Poczekać, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować około godziny.

Krok 2

Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić. Odmierzyć 3/4 szklanki wywaru.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką. Zasmażyć, nie rumieniąc. Zasmażkę połączyć z zimnym wywarem z wołowiny,mlekiem oraz BULINETKĄ KNORR. Dodać żółtka. Mieszając gotować aż sos zgęstnieje,dołożyć chrzan.Przyprawić solą i pieprzem dosmaku wedle upodobań.

Krok 4

Mięso pokroić na grubsze plastry - porcje, polać sosem. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej