Wołowina w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie chrzanowym

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

6 ziaren

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyścić i umyć. Włoszczyznę i cebule obrać, opłukać, pokroić na duże kawałki. Wołowinę razem z warzywami włożyć do dużego garnka. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalać gorącą wodą. Posolić do smaku. Poczekać, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować około godziny.

Krok 2

Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić. Odmierzyć 3/4 szklanki wywaru.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką. Zasmażyć, nie rumieniąc. Zasmażkę połączyć z zimnym wywarem z wołowiny,mlekiem oraz BULINETKĄ KNORR. Dodać żółtka. Mieszając gotować aż sos zgęstnieje,dołożyć chrzan.Przyprawić solą i pieprzem dosmaku wedle upodobań.

Krok 4

Mięso pokroić na grubsze plastry - porcje, polać sosem. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tortilla z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej