Wołowina w sosie chrzanowym

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

6 ziaren

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyścić i umyć. Włoszczyznę i cebule obrać, opłukać, pokroić na duże kawałki. Wołowinę razem z warzywami włożyć do dużego garnka. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalać gorącą wodą. Posolić do smaku. Poczekać, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować około godziny.

Krok 2

Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić. Odmierzyć 3/4 szklanki wywaru.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką. Zasmażyć, nie rumieniąc. Zasmażkę połączyć z zimnym wywarem z wołowiny,mlekiem oraz BULINETKĄ KNORR. Dodać żółtka. Mieszając gotować aż sos zgęstnieje,dołożyć chrzan.Przyprawić solą i pieprzem dosmaku wedle upodobań.

Krok 4

Mięso pokroić na grubsze plastry - porcje, polać sosem. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej