Wołowina w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w sosie chrzanowym

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

6 ziaren

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyścić i umyć. Włoszczyznę i cebule obrać, opłukać, pokroić na duże kawałki. Wołowinę razem z warzywami włożyć do dużego garnka. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalać gorącą wodą. Posolić do smaku. Poczekać, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować około godziny.

Krok 2

Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić. Odmierzyć 3/4 szklanki wywaru.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką. Zasmażyć, nie rumieniąc. Zasmażkę połączyć z zimnym wywarem z wołowiny,mlekiem oraz BULINETKĄ KNORR. Dodać żółtka. Mieszając gotować aż sos zgęstnieje,dołożyć chrzan.Przyprawić solą i pieprzem dosmaku wedle upodobań.

Krok 4

Mięso pokroić na grubsze plastry - porcje, polać sosem. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młode ziemniaki z oliwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej