Papryka z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, oczyść. Kapustę drobno posiekaj, posól i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, wsyp kapustę i jabłko. Chwilę podduś, co jakiś czas mieszaj.

Krok 3

Skrop octem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nadziej papryki i posyp serem, udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej