Papryka z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Papryka z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, oczyść. Kapustę drobno posiekaj, posól i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, wsyp kapustę i jabłko. Chwilę podduś, co jakiś czas mieszaj.

Krok 3

Skrop octem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nadziej papryki i posyp serem, udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej