Papryka z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na połowy, oczyść. Kapustę drobno posiekaj, posól i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, wsyp kapustę i jabłko. Chwilę podduś, co jakiś czas mieszaj.

Krok 3

Skrop octem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Nadziej papryki i posyp serem, udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka  z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Racuchy ze śliwkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej