
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
10 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
0.25 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki przekrój na połowy, oczyść. Kapustę drobno posiekaj, posól i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, wsyp kapustę i jabłko. Chwilę podduś, co jakiś czas mieszaj.
Krok 3
Skrop octem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Nadziej papryki i posyp serem, udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej