
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
10 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
0.25 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki przekrój na połowy, oczyść. Kapustę drobno posiekaj, posól i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, wsyp kapustę i jabłko. Chwilę podduś, co jakiś czas mieszaj.
Krok 3
Skrop octem, oprósz solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Nadziej papryki i posyp serem, udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























