
Składniki
2 sztuki
3 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
5 łyżeczek
3 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
20 dekagramów
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z papryk usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż .Pokroić drobno cebule i usmażyć na złoto . Wymieszać ryż z mięsem , cebulą , koperkiem i z rozkruszoną mini kostką smażona cebulka . Doprawić solą , pieprzem i Delikatem . Nadziać papryki farszem i ułożyć je w garnku . Zalać papryki wodą tak by je prawie zakrywała .Wrzucić kostkę bulionową . Przykryć garnek i dusić ok. 30 minut ( od zagotowania ) .Odlać trochę wywaru z duszenia .Rozetrzeć w nim koncentrat. Wlać do garnka. Doprawić sos do smaku pieprzem , cukrem , Delikatem .
Krok 2
Dodać zasmażkę i śmietankę .Zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej