Papryki faszerowane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane w sosie pomidorowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

5 łyżeczek

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż .Pokroić drobno cebule i usmażyć na złoto . Wymieszać ryż z mięsem , cebulą , koperkiem i z rozkruszoną mini kostką smażona cebulka . Doprawić solą , pieprzem i Delikatem . Nadziać papryki farszem i ułożyć je w garnku . Zalać papryki wodą tak by je prawie zakrywała .Wrzucić kostkę bulionową . Przykryć garnek i dusić ok. 30 minut ( od zagotowania ) .Odlać trochę wywaru z duszenia .Rozetrzeć w nim koncentrat. Wlać do garnka. Doprawić sos do smaku pieprzem , cukrem , Delikatem .

Krok 2

Dodać zasmażkę i śmietankę .Zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej