Papryki faszerowane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane w sosie pomidorowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżeczek

3 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż .Pokroić drobno cebule i usmażyć na złoto . Wymieszać ryż z mięsem , cebulą , koperkiem i z rozkruszoną mini kostką smażona cebulka . Doprawić solą , pieprzem i Delikatem . Nadziać papryki farszem i ułożyć je w garnku . Zalać papryki wodą tak by je prawie zakrywała .Wrzucić kostkę bulionową . Przykryć garnek i dusić ok. 30 minut ( od zagotowania ) .Odlać trochę wywaru z duszenia .Rozetrzeć w nim koncentrat. Wlać do garnka. Doprawić sos do smaku pieprzem , cukrem , Delikatem .

Krok 2

Dodać zasmażkę i śmietankę .Zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej