Papryki faszerowane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane w sosie pomidorowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżeczek

3 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż .Pokroić drobno cebule i usmażyć na złoto . Wymieszać ryż z mięsem , cebulą , koperkiem i z rozkruszoną mini kostką smażona cebulka . Doprawić solą , pieprzem i Delikatem . Nadziać papryki farszem i ułożyć je w garnku . Zalać papryki wodą tak by je prawie zakrywała .Wrzucić kostkę bulionową . Przykryć garnek i dusić ok. 30 minut ( od zagotowania ) .Odlać trochę wywaru z duszenia .Rozetrzeć w nim koncentrat. Wlać do garnka. Doprawić sos do smaku pieprzem , cukrem , Delikatem .

Krok 2

Dodać zasmażkę i śmietankę .Zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej