
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, czosnek w drobną kostkę i podsmaż razem na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wlej mleko i cały czas mieszając poczekaj do czasu, gdy odparuje.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż w osobnym garnku. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Pieczarki razem z sosem z duszenia połączyć z cebulą i czosnkiem.
Krok 5
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój je w paski. Wrzuć na patelnię i wszystko razem duś pod przykryciem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Parówki natnij w połowie wzdłuż i w poprzek tak, by powstały „macki ośmiornicy”. Na około 10-15 minut przed końcem duszenia dodaj parówki-ośmiorniczki.
Krok 7
Obracaj je co pewien czas, by napęczniały z każdej strony. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej