Parówkowe ośmiorniczki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, czosnek w drobną kostkę i podsmaż razem na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Wlej mleko i cały czas mieszając poczekaj do czasu, gdy odparuje.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż w osobnym garnku. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pieczarki razem z sosem z duszenia połączyć z cebulą i czosnkiem.

Krok 5

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój je w paski. Wrzuć na patelnię i wszystko razem duś pod przykryciem. Dopraw do smaku.

Krok 6

Parówki natnij w połowie wzdłuż i w poprzek tak, by powstały „macki ośmiornicy”. Na około 10-15 minut przed końcem duszenia dodaj parówki-ośmiorniczki.

Krok 7

Obracaj je co pewien czas, by napęczniały z każdej strony. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej