
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, czosnek w drobną kostkę i podsmaż razem na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wlej mleko i cały czas mieszając poczekaj do czasu, gdy odparuje.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż w osobnym garnku. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Pieczarki razem z sosem z duszenia połączyć z cebulą i czosnkiem.
Krok 5
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój je w paski. Wrzuć na patelnię i wszystko razem duś pod przykryciem. Dopraw do smaku.
Krok 6
Parówki natnij w połowie wzdłuż i w poprzek tak, by powstały „macki ośmiornicy”. Na około 10-15 minut przed końcem duszenia dodaj parówki-ośmiorniczki.
Krok 7
Obracaj je co pewien czas, by napęczniały z każdej strony. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























