Piadina romangola z naggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piadina romangola z naggetsami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

500 gramów

10 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać smalec, wodę, w której rozpuścić sól. Wyrobić elastyczne i spójne ciasto (w razie konieczności można dodać wodę). Wszystkie składniki wyrabiać jakieś 10 minut. Następnie ciasto przekryć ściereczką i odstawić na około pół godziny.

Krok 2

Następnie dzielimy ciasto na 4 części i robimy z niego kulki.Każdą kulkę rozwałkowujemy na placek o średnicy około 25 cm - ja pomogłam sobie talerzem i wykrawałam koła za jego pomocą. Patelnie rozgrzać i kłaść na niej placki, smażąc z obu stron na dość dużym ogniu. Gdy pojawią się pęcherze przekłuwać je widelcem.

Krok 3

Nuggetsy i sos tysiąca wysp przygotować dokładnie wg przepisu na opakowaniu: Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 4

Gdy piadiny będą gotowe kładziemy na nich dowolne składniki: mozzarella, szynka parmeńska, pomidor, nuggetsy i sałata. Delikatnie polewamy sosem tysiąca wysp. Ciasto składamy na pół i jemy ciepłe - oczywiście rękami :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej