
Składniki
160 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
500 gramów
10 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
75 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać smalec, wodę, w której rozpuścić sól. Wyrobić elastyczne i spójne ciasto (w razie konieczności można dodać wodę). Wszystkie składniki wyrabiać jakieś 10 minut. Następnie ciasto przekryć ściereczką i odstawić na około pół godziny.
Krok 2
Następnie dzielimy ciasto na 4 części i robimy z niego kulki.Każdą kulkę rozwałkowujemy na placek o średnicy około 25 cm - ja pomogłam sobie talerzem i wykrawałam koła za jego pomocą. Patelnie rozgrzać i kłaść na niej placki, smażąc z obu stron na dość dużym ogniu. Gdy pojawią się pęcherze przekłuwać je widelcem.
Krok 3
Nuggetsy i sos tysiąca wysp przygotować dokładnie wg przepisu na opakowaniu: Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.
Krok 4
Gdy piadiny będą gotowe kładziemy na nich dowolne składniki: mozzarella, szynka parmeńska, pomidor, nuggetsy i sałata. Delikatnie polewamy sosem tysiąca wysp. Ciasto składamy na pół i jemy ciepłe - oczywiście rękami :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej