Piadina romangola z naggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piadina romangola z naggetsami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

500 gramów

10 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać smalec, wodę, w której rozpuścić sól. Wyrobić elastyczne i spójne ciasto (w razie konieczności można dodać wodę). Wszystkie składniki wyrabiać jakieś 10 minut. Następnie ciasto przekryć ściereczką i odstawić na około pół godziny.

Krok 2

Następnie dzielimy ciasto na 4 części i robimy z niego kulki.Każdą kulkę rozwałkowujemy na placek o średnicy około 25 cm - ja pomogłam sobie talerzem i wykrawałam koła za jego pomocą. Patelnie rozgrzać i kłaść na niej placki, smażąc z obu stron na dość dużym ogniu. Gdy pojawią się pęcherze przekłuwać je widelcem.

Krok 3

Nuggetsy i sos tysiąca wysp przygotować dokładnie wg przepisu na opakowaniu: Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 4

Gdy piadiny będą gotowe kładziemy na nich dowolne składniki: mozzarella, szynka parmeńska, pomidor, nuggetsy i sałata. Delikatnie polewamy sosem tysiąca wysp. Ciasto składamy na pół i jemy ciepłe - oczywiście rękami :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej