
Składniki
1.5 szklanki
0.5 opakowania
4 łyżki
4 łyżki
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 puszka
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
5 sztuk
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Robimy kruche ciasto mąkę żółtka śmietanę proszek i cukier siekamy a potem wyrabiamy ciasto.
Krok 2
Ciasto dzielimy na 2 części i 1 z nich wałkujemy i pieczemy 25 minit w 180 stopniach
Krok 3
Robimy galaretkę z 1.5 szklanki cieczy 1 szklanka syropu wiśniowego i pół szklanki alkoholu studzimy ja i dodajemy wiśnie
Krok 4
Białka z solą ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści
Krok 5
Wałkujemy 2 część ciasta I na wierzch wylewamy bezę pieczemy niecale 25 minut i chlodzimy przy otwartych dawkach piekarnika
Krok 6
Ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem dodajemy rozrobiona żelatynę
Krok 7
Składamy ciasto na spód kruche ciasto na ciasto galaretka z wiśniami na galaretka bita śmietana na śmietanę ciasto z bezą a na nie starte na tarce trufle
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej