Pianę ciasto z wisniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianę ciasto z wisniami

Autor: Katarzyna Przysiężniuk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 opakowania

4 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 puszka

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy kruche ciasto mąkę żółtka śmietanę proszek i cukier siekamy a potem wyrabiamy ciasto.

Krok 2

Ciasto dzielimy na 2 części i 1 z nich wałkujemy i pieczemy 25 minit w 180 stopniach

Krok 3

Robimy galaretkę z 1.5 szklanki cieczy 1 szklanka syropu wiśniowego i pół szklanki alkoholu studzimy ja i dodajemy wiśnie

Krok 4

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści

Krok 5

Wałkujemy 2 część ciasta I na wierzch wylewamy bezę pieczemy niecale 25 minut i chlodzimy przy otwartych dawkach piekarnika

Krok 6

Ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem dodajemy rozrobiona żelatynę

Krok 7

Składamy ciasto na spód kruche ciasto na ciasto galaretka z wiśniami na galaretka bita śmietana na śmietanę ciasto z bezą a na nie starte na tarce trufle

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianę ciasto z wisniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej