
Składniki
1 kilogram
null szczypt
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w łupinie, obierz i stłucz na masę.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 3
Do ziemniaków dodaj żółtko i białka.
Krok 4
Przypraw gałką muszkatołową. Dosyp kiełki.
Krok 5
Włóż pianę ziemniaczaną do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej