Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w łupinie, obierz i stłucz na masę.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Do ziemniaków dodaj żółtko i białka.

Krok 4

Przypraw gałką muszkatołową. Dosyp kiełki.

Krok 5

Włóż pianę ziemniaczaną do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej