Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w łupinie, obierz i stłucz na masę.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Do ziemniaków dodaj żółtko i białka.

Krok 4

Przypraw gałką muszkatołową. Dosyp kiełki.

Krok 5

Włóż pianę ziemniaczaną do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ogórkowa - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej