Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w łupinie, obierz i stłucz na masę.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Do ziemniaków dodaj żółtko i białka.

Krok 4

Przypraw gałką muszkatołową. Dosyp kiełki.

Krok 5

Włóż pianę ziemniaczaną do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej