Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w łupinie, obierz i stłucz na masę.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Do ziemniaków dodaj żółtko i białka.

Krok 4

Przypraw gałką muszkatołową. Dosyp kiełki.

Krok 5

Włóż pianę ziemniaczaną do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka ziemniaczana ze skiełkowaną rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej