Pieczarkowy omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy omlet

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżeczka

null

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij (najlepiej mikserem), dodaj 3 łyżki mąki pszennej i małą,płaską łyżeczkę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Powoli wlej ciasto na patelnię z odrobiną oliwy i usmaż je z każdej strony na wolnym ogniu.  

Krok 3

Cebulę, pieczarki i pomidory pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Usmażony omlet delikatnie połóż na talerzu i na jednej jego połowie wyłóż nadzienie pieczarkowe. Posypujemy je cienką warstwą startego sera.

Krok 5

Złóż placek na pół, przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym piekarnika 2-3 minuty tak, by ser się rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej