Pieczarkowy omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczarkowy omlet

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżeczka

null

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij (najlepiej mikserem), dodaj 3 łyżki mąki pszennej i małą,płaską łyżeczkę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Powoli wlej ciasto na patelnię z odrobiną oliwy i usmaż je z każdej strony na wolnym ogniu.  

Krok 3

Cebulę, pieczarki i pomidory pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Usmażony omlet delikatnie połóż na talerzu i na jednej jego połowie wyłóż nadzienie pieczarkowe. Posypujemy je cienką warstwą startego sera.

Krok 5

Złóż placek na pół, przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym piekarnika 2-3 minuty tak, by ser się rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej