Pieczarkowy omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy omlet

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżeczka

null

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 gram

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij (najlepiej mikserem), dodaj 3 łyżki mąki pszennej i małą,płaską łyżeczkę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Powoli wlej ciasto na patelnię z odrobiną oliwy i usmaż je z każdej strony na wolnym ogniu.  

Krok 3

Cebulę, pieczarki i pomidory pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Usmażony omlet delikatnie połóż na talerzu i na jednej jego połowie wyłóż nadzienie pieczarkowe. Posypujemy je cienką warstwą startego sera.

Krok 5

Złóż placek na pół, przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym piekarnika 2-3 minuty tak, by ser się rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej