Pieczeń barania faszerowana szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń barania faszerowana szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

0.5 szklanki

null

15 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki zmiel wraz z szynką. Dodaj pozostałe składniki farszu i wyrób na gładką masę.

Krok 2

Płat baraniny oczyść dokładnie z tłuszczu, rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Mięso posyp solą, pieprzem i natrzyj miazgą czosnkową. Posmaruj farszem, załóż brzegi do środka, zwiń w rulon i obwiąż nitką jak baleron.

Krok 4

Pieczeń obsmaż ze wszystkich stron na maśle i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 1,5 - 2 godziny. Od czasu do czasu polewaj pieczeń kwaśną śmietaną.

Krok 6

Po upieczeniu usuń nici, pokrój na plastry i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń barania faszerowana szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej