Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowo-czosnkowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ósemki/lostkę lub w grubsze plastry. Obgotuj kilka minut. Mają być z wierzchu miękkie, ale w środku jeszcze twarde.
Krok 2
W misce wymieszaj obgotowane i odcedzone ziemniaki z oliwą, Czosnkiem i Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ostrą papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Ziemniaki rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 15-20 minut w temp. 170 st. C z funkcją termoobiegu. Pilnuj by się nie przypaliły.
Krok 4
Jogurt naturalny wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr czosnkowo-ziołowym. Podawaj z ziemniaczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej