Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w ósemki/lostkę lub w grubsze plastry. Obgotuj kilka minut. Mają być z wierzchu miękkie, ale w środku jeszcze twarde.
Krok 2
W misce wymieszaj obgotowane i odcedzone ziemniaki z oliwą, Czosnkiem i Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ostrą papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Ziemniaki rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz ok. 15-20 minut w temp. 170 st. C z funkcją termoobiegu. Pilnuj by się nie przypaliły.
Krok 4
Jogurt naturalny wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr czosnkowo-ziołowym. Podawaj z ziemniaczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej