
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Nacinamy je ostrym nożem, ale nie przecinamy do końca, mają być tylko nacięte.
Krok 2
Ziemniaki dokładnie nacieramy przyprawą do wiejskich ziemniaczków z koperkiem i masełkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy też ok 1/2 szklanki wody i wkładamy też listki laurowe i rozmaryn.
Krok 3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone ziemniaki
Szukasz inspiracji na przekąskę, którą szybko przyrządzisz? Chcesz znać sposób na potrawę, która w przygotowaniu jest prosta i nie wymaga brudzenia wielu naczyń, które masz w kuchni? Świetnie trafiłeś, bo odpowiedzią na Twoje oczekiwania jest przepis na pieczone ziemniaki! Zaskocz domowników kreatywnością i podaj im proste danie, ale za to przyrządzone bardzo pomysłowo. Ziemniaki ponacinaj w paski – będą wyglądały dużo ciekawiej. Jeśli masz czas i ochotę, możesz także spróbować zrobić z nich „jeżyki” - po wykrojeniu pasków, natnij ziemniaki także w drugą stronę, tworząc kratkę. Upiecz je w piekarniku, uważając by nie spalić spodów. Przypraw ziemniaki rozmarynem, koperkiem, pietruszką lub innymi ziołami. Wybierz swoje ulubione – do ziemniaków pasuje niemal każdy dodatek, także słodka lub ostra papryka. Smacznego!