
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Nacinamy je ostrym nożem, ale nie przecinamy do końca, mają być tylko nacięte.
Krok 2
Ziemniaki dokładnie nacieramy przyprawą do wiejskich ziemniaczków z koperkiem i masełkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy też ok 1/2 szklanki wody i wkładamy też listki laurowe i rozmaryn.
Krok 3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone ziemniaki
Szukasz inspiracji na przekąskę, którą szybko przyrządzisz? Chcesz znać sposób na potrawę, która w przygotowaniu jest prosta i nie wymaga brudzenia wielu naczyń, które masz w kuchni? Świetnie trafiłeś, bo odpowiedzią na Twoje oczekiwania jest przepis na pieczone ziemniaki! Zaskocz domowników kreatywnością i podaj im proste danie, ale za to przyrządzone bardzo pomysłowo. Ziemniaki ponacinaj w paski – będą wyglądały dużo ciekawiej. Jeśli masz czas i ochotę, możesz także spróbować zrobić z nich „jeżyki” - po wykrojeniu pasków, natnij ziemniaki także w drugą stronę, tworząc kratkę. Upiecz je w piekarniku, uważając by nie spalić spodów. Przypraw ziemniaki rozmarynem, koperkiem, pietruszką lub innymi ziołami. Wybierz swoje ulubione – do ziemniaków pasuje niemal każdy dodatek, także słodka lub ostra papryka. Smacznego!