
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
0.5 pęczka
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki.

Krok 2
Pomidorki przekrój na pół, a cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do sałatki.

Krok 3
Rybę pokrój lub porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki.

Krok 5
Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i podawaj. Dla podkreślenia smaku sałatkę dopraw również sokiem z połowy cytryny.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzoną rybą
Ryba otulona liśćmi sałaty? Proszę bardzo. Sałatka z wędzoną rybą to prosty przepis na przepyszną i wykwintną sałatkę na każdą okazję. Wszyscy miłośnicy ryb będą zachwyceni. Wybierz swoją ulubioną wędzoną rybę i skomponuj potrawę, której nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dobrym wyborem będzie łosoś, pstrąg, albo popularna makrela. Dodaj do niej świeży szpinak, postrzępioną sałatę oraz połówki pomidorków cherry i gotowe. Ciekawy smak nada sałatce świeży koperek oraz sok z cytryny. Jakim sosem połączyć to kuszące zestawienie smaków? Najlepszym rozwiązaniem będzie użycie sosu francuskiego. Odpowiednia kompozycja ziół i przypraw w połączeniu z oliwą z oliwek jest gwarancją kulinarnego sukcesu. Sałatkę możesz podawać z chrupkim pieczywem lub grzankami. Te pyszności będą gotowe w zaledwie w kwadrans.