Pikantna babka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna babka mięsna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

null

1 szczypta

null

1

600 gramów

0.5 litra

1 opakowanie

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki (po 1 z każdego koloru) pokrój w drobna kostkę, posiekaj drobno cebulę.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr i papryką. Dodaj jajko i wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Formę budyniową wysmaruj masłem, na spód wyłóż cukinię a następnie wyłóż masę mięsną. Piecz w temp. 175 st. C ok. 1 godziny.

Krok 4

Pozostałą paprykę i cebulę pokrój w paski, dodaj posiekany czosnek i przesmaż na oliwie. Dolej sok pomidorowy, dodaj kostkę Knorr, cukier, pieprz cayenne i świeżą bazylię. Upieczoną babkę podaj na półmisku z sosem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej