Pikantna babka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna babka mięsna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

null

1 szczypta

null

1

600 gramów

0.5 litra

1 opakowanie

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki (po 1 z każdego koloru) pokrój w drobna kostkę, posiekaj drobno cebulę.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr i papryką. Dodaj jajko i wymieszaj. Cukinie pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Formę budyniową wysmaruj masłem, na spód wyłóż cukinię a następnie wyłóż masę mięsną. Piecz w temp. 175 st. C ok. 1 godziny.

Krok 4

Pozostałą paprykę i cebulę pokrój w paski, dodaj posiekany czosnek i przesmaż na oliwie. Dolej sok pomidorowy, dodaj kostkę Knorr, cukier, pieprz cayenne i świeżą bazylię. Upieczoną babkę podaj na półmisku z sosem obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna babka mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej