
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 opakowanie
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w grubsze paseczki.
Krok 2
Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.
Krok 4
Podlej wodą i duś około 30 minut.
Krok 5
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej