Pikantna potrawka drobiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna potrawka drobiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 opakowanie

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w grubsze paseczki.

Krok 2

Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.

Krok 4

Podlej wodą i duś około 30 minut.

Krok 5

Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej