
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 opakowanie
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w grubsze paseczki.
Krok 2
Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.
Krok 4
Podlej wodą i duś około 30 minut.
Krok 5
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej