Pikantna potrawka drobiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna potrawka drobiowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 opakowanie

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w grubsze paseczki.

Krok 2

Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.

Krok 4

Podlej wodą i duś około 30 minut.

Krok 5

Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna potrawka drobiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej