
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 opakowanie
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w grubsze paseczki.
Krok 2
Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.
Krok 4
Podlej wodą i duś około 30 minut.
Krok 5
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej