
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 opakowanie
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w grubsze paseczki.
Krok 2
Obraną cebule grubo posiekaj a obrany czosnek pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem zeszklij na 2 łyżkach oleju, dołóż mięso i mieszając smaż około 2 minut.
Krok 4
Podlej wodą i duś około 30 minut.
Krok 5
Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj osączoną fasolę, paprykę i zmiksowane pomidory. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























