Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
100 mililitrów
1 opakowanie
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Fix Knorr według wskazówek na opakowaniu mieszając zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw gotową mieszankę na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie smaż na oleju małe, okrągłe placuszki o średnicy 4cm
Krok 3
Placki odsącz na papierowym ręczniku i następnie ułóż obok siebie na półmisku.
Krok 4
Z plastrów wędzonego łososia zwiń małą różę i nakładaj na placek ziemniaczany.
Krok 5
Każdego łososia udekoruj kroplą kwaśnej śmietany, odrobiną kawioru i gałązką koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem
Poszukujesz smacznego urozmaicenia dla klasycznych placków ziemniaczanych? Zainspiruj się i przygotuj tę potrawę z dodatkiem łososia. Smak wędzonej ryby nada daniu nietypowego aromatu. Sięgnij więc po gotowe plastry łososia, które wystarczy zwinąć w niewielką różyczkę i ułożyć na placku. Świetnie skomponują się one z odrobiną kawioru oraz kleksem kwaśnej śmietany. Opcjonalnie ich posmak podkreśl świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub limonki. Placki ziemniaczane przyrządź, wykorzystując gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną. Wyjdą pulchne, gdy dodasz do nich biały twaróg, a złociste, gdy sięgniesz po startą na grubych oczkach marchewkę. Ona także zapewni daniu słodkawy posmak. Placki podsmaż na patelni z obu stron. Podawaj na ciepło, udekorowane łososiem, śmietaną oraz świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Wypróbuj również wariant z suszonymi ziołami lub ostrą papryką. Przyprawy dodaj do masy lub oprósz nimi placki. Sprawdź ten przepis i podziel się opinią. Życzymy smacznego.