Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

100 mililitrów

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Knorr według wskazówek na opakowaniu mieszając zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw gotową mieszankę na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie smaż na oleju małe, okrągłe placuszki o średnicy 4cm

Krok 3

Placki odsącz na papierowym ręczniku i następnie ułóż obok siebie na półmisku.

Krok 4

Z plastrów wędzonego łososia zwiń małą różę i nakładaj na placek ziemniaczany.

Krok 5

Każdego łososia udekoruj kroplą kwaśnej śmietany, odrobiną kawioru i gałązką koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem

Poszukujesz smacznego urozmaicenia dla klasycznych placków ziemniaczanych? Zainspiruj się i przygotuj tę potrawę z dodatkiem łososia. Smak wędzonej ryby nada daniu nietypowego aromatu. Sięgnij więc po gotowe plastry łososia, które wystarczy zwinąć w niewielką różyczkę i ułożyć na placku. Świetnie skomponują się one z odrobiną kawioru oraz kleksem kwaśnej śmietany. Opcjonalnie ich posmak podkreśl świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub limonki. Placki ziemniaczane przyrządź, wykorzystując gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną. Wyjdą pulchne, gdy dodasz do nich biały twaróg, a złociste, gdy sięgniesz po startą na grubych oczkach marchewkę. Ona także zapewni daniu słodkawy posmak. Placki podsmaż na patelni z obu stron. Podawaj na ciepło, udekorowane łososiem, śmietaną oraz świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Wypróbuj również wariant z suszonymi ziołami lub ostrą papryką. Przyprawy dodaj do masy lub oprósz nimi placki. Sprawdź ten przepis i podziel się opinią. Życzymy smacznego.