Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
100 mililitrów
1 opakowanie
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Fix Knorr według wskazówek na opakowaniu mieszając zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw gotową mieszankę na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie smaż na oleju małe, okrągłe placuszki o średnicy 4cm
Krok 3
Placki odsącz na papierowym ręczniku i następnie ułóż obok siebie na półmisku.
Krok 4
Z plastrów wędzonego łososia zwiń małą różę i nakładaj na placek ziemniaczany.
Krok 5
Każdego łososia udekoruj kroplą kwaśnej śmietany, odrobiną kawioru i gałązką koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem
Poszukujesz smacznego urozmaicenia dla klasycznych placków ziemniaczanych? Zainspiruj się i przygotuj tę potrawę z dodatkiem łososia. Smak wędzonej ryby nada daniu nietypowego aromatu. Sięgnij więc po gotowe plastry łososia, które wystarczy zwinąć w niewielką różyczkę i ułożyć na placku. Świetnie skomponują się one z odrobiną kawioru oraz kleksem kwaśnej śmietany. Opcjonalnie ich posmak podkreśl świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub limonki. Placki ziemniaczane przyrządź, wykorzystując gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną. Wyjdą pulchne, gdy dodasz do nich biały twaróg, a złociste, gdy sięgniesz po startą na grubych oczkach marchewkę. Ona także zapewni daniu słodkawy posmak. Placki podsmaż na patelni z obu stron. Podawaj na ciepło, udekorowane łososiem, śmietaną oraz świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Wypróbuj również wariant z suszonymi ziołami lub ostrą papryką. Przyprawy dodaj do masy lub oprósz nimi placki. Sprawdź ten przepis i podziel się opinią. Życzymy smacznego.