Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

100 mililitrów

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Knorr według wskazówek na opakowaniu mieszając zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw gotową mieszankę na 10 minut.

Krok 2

Po tym czasie smaż na oleju małe, okrągłe placuszki o średnicy 4cm

Krok 3

Placki odsącz na papierowym ręczniku i następnie ułóż obok siebie na półmisku.

Krok 4

Z plastrów wędzonego łososia zwiń małą różę i nakładaj na placek ziemniaczany.

Krok 5

Każdego łososia udekoruj kroplą kwaśnej śmietany, odrobiną kawioru i gałązką koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem Placki ziemniaczane a’la bliny z łososiem

Poszukujesz smacznego urozmaicenia dla klasycznych placków ziemniaczanych? Zainspiruj się i przygotuj tę potrawę z dodatkiem łososia. Smak wędzonej ryby nada daniu nietypowego aromatu. Sięgnij więc po gotowe plastry łososia, które wystarczy zwinąć w niewielką różyczkę i ułożyć na placku. Świetnie skomponują się one z odrobiną kawioru oraz kleksem kwaśnej śmietany. Opcjonalnie ich posmak podkreśl świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub limonki. Placki ziemniaczane przyrządź, wykorzystując gotową mieszankę mączno-ziemniaczaną. Wyjdą pulchne, gdy dodasz do nich biały twaróg, a złociste, gdy sięgniesz po startą na grubych oczkach marchewkę. Ona także zapewni daniu słodkawy posmak. Placki podsmaż na patelni z obu stron. Podawaj na ciepło, udekorowane łososiem, śmietaną oraz świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Wypróbuj również wariant z suszonymi ziołami lub ostrą papryką. Przyprawy dodaj do masy lub oprósz nimi placki. Sprawdź ten przepis i podziel się opinią. Życzymy smacznego.