Składniki
20 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki utrzyj. Marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Ziemianki wymieszaj z marchewką i dopraw.
Krok 3
Utrzyj wszystkie składniki na gładką masę.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Flaczki wołowe
90 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej