
Składniki
20 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki utrzyj. Marchew zetrzyj na tarce.
Krok 2
Ziemianki wymieszaj z marchewką i dopraw.
Krok 3
Utrzyj wszystkie składniki na gładką masę.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej