Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki owsiane zalej niewielką ilością gorącej wody i zostaw do napęcznienia.

Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - Krok 1

Krok 2

Napęczniałe płatki oraz suszoną żurawinę dodaj do jogurtu. Dokładnie wymieszaj.

Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - Krok 2

Krok 3

Ziarno sezamu upraż na suchej patelni, aby zyskało złoty kolor.

Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - Krok 3

Krok 4

Gotową owsiankę posyp prażonym sezamem.

Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane górskie z jogurtem, żurawiną suszoną i prażonym sezamem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej