Pomidorki koktajlowe nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe nadziewane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

60 gramów

2 sztuki

25 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki wydrąż, posyp solą i odstaw na kwadrans, otworami do dołu, by wyciekł nadmiar soku.

Krok 2

Zmiksuj tuńczyka, majonez, kapary, czosnek, oregano, bazylię, orzechy i lód.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Napełnij masą pomidorki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej