Pomidorki koktajlowe nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe nadziewane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

60 gramów

2 sztuki

25 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki wydrąż, posyp solą i odstaw na kwadrans, otworami do dołu, by wyciekł nadmiar soku.

Krok 2

Zmiksuj tuńczyka, majonez, kapary, czosnek, oregano, bazylię, orzechy i lód.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Napełnij masą pomidorki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej