Pomidorki koktajlowe nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe nadziewane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

60 gramów

2 sztuki

25 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki wydrąż, posyp solą i odstaw na kwadrans, otworami do dołu, by wyciekł nadmiar soku.

Krok 2

Zmiksuj tuńczyka, majonez, kapary, czosnek, oregano, bazylię, orzechy i lód.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Napełnij masą pomidorki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej