
Składniki
60 gramów
2 łyżki
1 łyżka
60 gramów
2 sztuki
25 sztuk
2 łyżki
5 łyżek
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki wydrąż, posyp solą i odstaw na kwadrans, otworami do dołu, by wyciekł nadmiar soku.
Krok 2
Zmiksuj tuńczyka, majonez, kapary, czosnek, oregano, bazylię, orzechy i lód.
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem. Napełnij masą pomidorki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej