
Składniki
170 gramów
3 sztuki
24 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki wydrąż, posól i odstaw do odsączenia. Rozetrzyj czosnek.
Krok 2
Obierz ogórki i zetrzyj je na tarce, odciśnij nadmiar wody.
Krok 3
Wymieszaj z jogurtem, roztartym czosnkiem i miętą. Ucierając dodaj oliwę, sól i pieprz.
Krok 4
Napełnij masą pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej