Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

3 sztuki

24 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki wydrąż, posól i odstaw do odsączenia. Rozetrzyj czosnek.

Krok 2

Obierz ogórki i zetrzyj je na tarce, odciśnij nadmiar wody.

Krok 3

Wymieszaj z jogurtem, roztartym czosnkiem i miętą. Ucierając dodaj oliwę, sól i pieprz.

Krok 4

Napełnij masą pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej