Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
400 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj, oderwij od nich nóżki i pokrój ja w plasterki. Cebule i awokado pokrój w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
Cebulę, czosnek podsmaż w garnku na oleju, dodaj pokrojone nóżki, smaż chwilę, następnie dodaj kaszotto, puszkę pomidorów i 250ml wody. Gotuj pod przykryciem około 15 minut.

Krok 3
Po tym czasie dodaj awokado, papryczki jalapeno i natkę kolendry. Wymieszaj.

Krok 4
Farszem napełnij kapelusze grzybów, oprósz je serem i wstaw na 10 minut do rozgrzanego do temperatury 200*C piekarnika. Po upieczeniu w grzyby powtykaj chipsy, możesz podać ze śmietaną.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim
Czas na nadziewanie! Jeśli lubisz dania w formie faszerowanej, to mamy coś dla Ciebie! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to przepis z kuchni polskiej inspirowany smakami Meksyku. Skusisz się? Zobacz, z czym to się je!
Dla kogo?
Miłośnicy nadziewanych warzyw, łączcie się! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to ciekawe urozmaicenie dla papryk czy cukinii.
Na jaką okazję?
Na obiad! W przygotowanie posiłku zaangażuj całą rodzinę. W końcu nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie!
Czy wiesz, że?
Portobello to gatunek grzybów z rodziny pieczarkowatych.
Dla urozmaicenia:
W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.