Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

400 gramów

50 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

1 łyżka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj, oderwij od nich nóżki i pokrój ja w plasterki. Cebule i awokado pokrój w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce.

Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - Krok 1

Krok 2

Cebulę, czosnek podsmaż w garnku na oleju, dodaj pokrojone nóżki, smaż chwilę, następnie dodaj kaszotto, puszkę pomidorów i 250ml wody. Gotuj pod przykryciem około 15 minut.

Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj awokado, papryczki jalapeno i natkę kolendry. Wymieszaj.

Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - Krok 3

Krok 4

Farszem napełnij kapelusze grzybów, oprósz je serem i wstaw na 10 minut do rozgrzanego do temperatury 200*C piekarnika. Po upieczeniu w grzyby powtykaj chipsy, możesz podać ze śmietaną.

Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.

1

Opinie o przepisie

  • martiosza

    martiosza , 26.03.2020

    TAK Faszerowane grzyby są hitem każdej domówki. Sposób podania z chipsami tacos?! WOW! Dlaczego nigdy na to nie wpadłam?! Do farszu dodałabym 1-2 łyżki śmietany 18% lub opakowanie serka kremowego (takiego, jak do kanapek) - nadałoby to fajnej kremowej konsystencji, a całość farszu byłaby mniej sypka i fajnie ze sobą połączona.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kasza gryczana z warzywami
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Portobello faszerowane kaszotto meksykańskimPortobello faszerowane kaszotto meksykańskim

Czas na nadziewanie! Jeśli lubisz dania w formie faszerowanej, to mamy coś dla Ciebie! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to przepis z kuchni polskiej inspirowany smakami Meksyku. Skusisz się? Zobacz, z czym to się je!

Dla kogo?

Miłośnicy nadziewanych warzyw, łączcie się! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to ciekawe urozmaicenie dla papryk czy cukinii.

Na jaką okazję?

Na obiad! W przygotowanie posiłku zaangażuj całą rodzinę. W końcu nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie!

Czy wiesz, że?

Portobello to gatunek grzybów z rodziny pieczarkowatych.

Dla urozmaicenia:

W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.