Potrawa z kurczaka i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawa z kurczaka i jajek

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

18 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przepuść przez maszynkę.

Krok 2

14 jajek ubij, dodaj mięso, przypraw solą i pieprzem. Wlej do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 3

Pozostałe jajka ugotuj na twardo, pokrój na plastry i włóż do masy.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Uriel - karp smażony
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej