Potrawa z kurczaka i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawa z kurczaka i jajek

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

18 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przepuść przez maszynkę.

Krok 2

14 jajek ubij, dodaj mięso, przypraw solą i pieprzem. Wlej do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 3

Pozostałe jajka ugotuj na twardo, pokrój na plastry i włóż do masy.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawa z kurczaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej