Ziemniaczana patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana patelnia

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki kroimy w grube plastry, paprykę na kawałki.Kiełbasę i por w skośne plasterki.

Krok 2

Ziemniaki ugotować,a następnie przysmażyć na oleju . Dodać kiełbasę, por,paprykę oraz kukurydzę. Smaż 5 min. mieszając. Dodać Delikat Knorr oraz 3 łyżki wody. Wymieszać,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym. Tak przygotowaną potrawe posypujemy majerankiem lub pietruszka(do wyboru wedle gustu).

Krok 3

SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej