Ziemniaczana patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ziemniaczana patelnia

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

5 łyżek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki kroimy w grube plastry, paprykę na kawałki.Kiełbasę i por w skośne plasterki.

Krok 2

Ziemniaki ugotować,a następnie przysmażyć na oleju . Dodać kiełbasę, por,paprykę oraz kukurydzę. Smaż 5 min. mieszając. Dodać Delikat Knorr oraz 3 łyżki wody. Wymieszać,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym. Tak przygotowaną potrawe posypujemy majerankiem lub pietruszka(do wyboru wedle gustu).

Krok 3

SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej