
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki kroimy w grube plastry, paprykę na kawałki.Kiełbasę i por w skośne plasterki.
Krok 2
Ziemniaki ugotować,a następnie przysmażyć na oleju . Dodać kiełbasę, por,paprykę oraz kukurydzę. Smaż 5 min. mieszając. Dodać Delikat Knorr oraz 3 łyżki wody. Wymieszać,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym. Tak przygotowaną potrawe posypujemy majerankiem lub pietruszka(do wyboru wedle gustu).
Krok 3
SMACZNEGO !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej