Prawdziwa włoska pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwa włoska pizza

Autor: Aneta Gwiner

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

0.5 kilograma

1 szczypta

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

5 plastrów

1 szczypta

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże pokruszyć i włożyć do miski, wymieszać z niewielką ilością ciepłej wody, cukrem i 3 łyżkami mąki. Przykryć lnianą ściereczką na pół godziny i odstawić w ciepłe miejsce od wyrośnięcia.

Krok 2

Przesiać resztę mąki, wlać drożdże, dodać sól. Zagniatając ciasto dodawać wodę. Ciasto powinno mieć jednolitą, gęstą konsystencję. Wyrabiać je około 15 minut. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Po wyrośnięciu zagnieść jeszcze raz i rozwałkować,

Krok 4

Ciasto włożyć do foremki i polać sosem Knorr Napoli. Pokroić szynkę w plastry, ułożyć na sosie, rozłożyć mozzarellę w plastrach, ułożyć na pizzy. Przyprawiamy bazylią i oregano. Następnie dodać pokrojonego ananas. Piec 15 minut w temp 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej