Prawdziwa włoska pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwa włoska pizza

Autor: Aneta Gwiner

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

0.5 kilograma

1 szczypta

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

5 plastrów

1 szczypta

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże pokruszyć i włożyć do miski, wymieszać z niewielką ilością ciepłej wody, cukrem i 3 łyżkami mąki. Przykryć lnianą ściereczką na pół godziny i odstawić w ciepłe miejsce od wyrośnięcia.

Krok 2

Przesiać resztę mąki, wlać drożdże, dodać sól. Zagniatając ciasto dodawać wodę. Ciasto powinno mieć jednolitą, gęstą konsystencję. Wyrabiać je około 15 minut. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Po wyrośnięciu zagnieść jeszcze raz i rozwałkować,

Krok 4

Ciasto włożyć do foremki i polać sosem Knorr Napoli. Pokroić szynkę w plastry, ułożyć na sosie, rozłożyć mozzarellę w plastrach, ułożyć na pizzy. Przyprawiamy bazylią i oregano. Następnie dodać pokrojonego ananas. Piec 15 minut w temp 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bawarski kąsek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej