Prawdziwa włoska pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prawdziwa włoska pizza

Autor: Aneta Gwiner

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

0.5 kilograma

1 szczypta

1 opakowanie

400 gramów

200 gramów

5 plastrów

1 szczypta

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże pokruszyć i włożyć do miski, wymieszać z niewielką ilością ciepłej wody, cukrem i 3 łyżkami mąki. Przykryć lnianą ściereczką na pół godziny i odstawić w ciepłe miejsce od wyrośnięcia.

Krok 2

Przesiać resztę mąki, wlać drożdże, dodać sól. Zagniatając ciasto dodawać wodę. Ciasto powinno mieć jednolitą, gęstą konsystencję. Wyrabiać je około 15 minut. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Po wyrośnięciu zagnieść jeszcze raz i rozwałkować,

Krok 4

Ciasto włożyć do foremki i polać sosem Knorr Napoli. Pokroić szynkę w plastry, ułożyć na sosie, rozłożyć mozzarellę w plastrach, ułożyć na pizzy. Przyprawiamy bazylią i oregano. Następnie dodać pokrojonego ananas. Piec 15 minut w temp 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prawdziwa włoska pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej