Przekładaniec malinowo-budyniowy:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

5 łyżek

8 łyżek

800 mililitrów

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wymieszać proszek budyniowy z cukrem, likierem oraz 6 łyżkami mleka.

Krok 3

Resztę mleka zagotować i wlać rozrobiony wcześniej proszek budyniowy.

Krok 4

Gotować, aż cała masa zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.

Krok 5

Następnie odstawić do wystudzenia.

Krok 6

Maliny pokroić w kawałki.

Krok 7

Przygotować podłużną foremkę (taka jak do keksu).

Krok 8

Na spodzie rozłożyć herbatniki, nałożyć kilka łyżek zimnego już budyniu i posypać kawałeczkami malin.

Krok 9

Nałożyć następną warstwę ciastek itd., aż produkty się skończą.

Krok 10

Po zakończeniu pracy schłodzić.

Krok 11

Wyjąć ciasto z blaszki i posmarować od góry i po bokach śmietaną. GOTOWE:)

Krok 12

Można ewentualnie dla bardziej smakowitego wyglądu przyozdobić przysmak malinkami:) Smacznego.

Tagi:Maliny
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec malinowo-budyniowy:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

Zobacz również