GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI

Autor: Agnieszka Wisniewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone morele i śliwki zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 1 godz.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.

Krok 3

Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian- morelę, mięso, śliwkę… Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej