GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI

Autor: Agnieszka Wisniewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone morele i śliwki zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 1 godz.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.

Krok 3

Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian- morelę, mięso, śliwkę… Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej