
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone morele i śliwki zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 1 godz.
Krok 2
Mięso myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.
Krok 3
Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian- morelę, mięso, śliwkę… Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej