
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 opakowanie
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojoną w kostkę szynką iberyjską.
Krok 3
Przesmaż chwilę, ale nie za długo, aby groszek nie stał się rozgotowaną papką i zestaw z ognia.
Krok 4
Dopraw ostrożnie do smaku ze względu na bardzo specyficzny smak hiszpańskiej szynki i przepyszny groszek z szynką możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej