Przepyszny groszek z szynką iberyjską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszny groszek z szynką iberyjską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojoną w kostkę szynką iberyjską.

Krok 3

Przesmaż chwilę, ale nie za długo, aby groszek nie stał się rozgotowaną papką i zestaw z ognia.

Krok 4

Dopraw ostrożnie do smaku ze względu na bardzo specyficzny smak hiszpańskiej szynki i przepyszny groszek z szynką możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej