Przepyszny groszek z szynką iberyjską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszny groszek z szynką iberyjską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojoną w kostkę szynką iberyjską.

Krok 3

Przesmaż chwilę, ale nie za długo, aby groszek nie stał się rozgotowaną papką i zestaw z ognia.

Krok 4

Dopraw ostrożnie do smaku ze względu na bardzo specyficzny smak hiszpańskiej szynki i przepyszny groszek z szynką możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej