
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 opakowanie
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojoną w kostkę szynką iberyjską.
Krok 3
Przesmaż chwilę, ale nie za długo, aby groszek nie stał się rozgotowaną papką i zestaw z ognia.
Krok 4
Dopraw ostrożnie do smaku ze względu na bardzo specyficzny smak hiszpańskiej szynki i przepyszny groszek z szynką możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej