Przepyszny groszek z szynką iberyjską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszny groszek z szynką iberyjską

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojoną w kostkę szynką iberyjską.

Krok 3

Przesmaż chwilę, ale nie za długo, aby groszek nie stał się rozgotowaną papką i zestaw z ognia.

Krok 4

Dopraw ostrożnie do smaku ze względu na bardzo specyficzny smak hiszpańskiej szynki i przepyszny groszek z szynką możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszny groszek z szynką iberyjską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej