Przystawka z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z owoców egzotycznych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

70 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.

Krok 2

Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.

Krok 3

Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej