
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
3 łyżki
70 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.
Krok 2
Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.
Krok 3
Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej