Przystawka z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z owoców egzotycznych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

70 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.

Krok 2

Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.

Krok 3

Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej