Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
70 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.
Krok 2
Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.
Krok 3
Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej