
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
3 łyżki
70 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.
Krok 2
Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.
Krok 3
Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej