Przystawka z owoców egzotycznych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z owoców egzotycznych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

70 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.

Krok 2

Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.

Krok 3

Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z owoców egzotycznych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej