
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Wątróbki opłucz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie wraz z cebulą.
Krok 3
Paprykę pokrój w kotkę i dodaj pod koniec smażenia.
Krok 4
Przypraw całość.
Krok 5
Usmażone danie wymieszaj ze śmietaną i dopraw wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej