Przystawka z wątróbek i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z wątróbek i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Wątróbki opłucz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie wraz z cebulą.

Krok 3

Paprykę pokrój w kotkę i dodaj pod koniec smażenia.

Krok 4

Przypraw całość.

Krok 5

Usmażone danie wymieszaj ze śmietaną i dopraw wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej