
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Wątróbki opłucz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie wraz z cebulą.
Krok 3
Paprykę pokrój w kotkę i dodaj pod koniec smażenia.
Krok 4
Przypraw całość.
Krok 5
Usmażone danie wymieszaj ze śmietaną i dopraw wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej