Przystawka z wątróbek i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z wątróbek i papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Wątróbki opłucz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie wraz z cebulą.

Krok 3

Paprykę pokrój w kotkę i dodaj pod koniec smażenia.

Krok 4

Przypraw całość.

Krok 5

Usmażone danie wymieszaj ze śmietaną i dopraw wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z wątróbek i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej