Pudding z łososia

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie wierzysz w swoje umiejętności kulinarne, boisz się, że coś sknocisz? Zrób PUDDING Z ŁOSOSIA - każdy pomyśli, że jesteś wytrawnym kucharzem, bo danie wygląda na dość skomplikowane. A poza tym jest pyszne!

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg. Jajka ubij ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem (nie sól za dużo, bo łosoś jest słony). Podsmaż cebulę na oleju, dodaj ziemniaki i koperek, wymieszaj, zdejmij z ognia. Dodaj łososia i masę jajeczną, znowu wymieszaj, przełóż do żaroodpornych foremek wyłożonych pergaminem (lub do jednej większej formy). Zapiekaj około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej