Pudding z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z łososia

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie wierzysz w swoje umiejętności kulinarne, boisz się, że coś sknocisz? Zrób PUDDING Z ŁOSOSIA - każdy pomyśli, że jesteś wytrawnym kucharzem, bo danie wygląda na dość skomplikowane. A poza tym jest pyszne!

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg. Jajka ubij ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem (nie sól za dużo, bo łosoś jest słony). Podsmaż cebulę na oleju, dodaj ziemniaki i koperek, wymieszaj, zdejmij z ognia. Dodaj łososia i masę jajeczną, znowu wymieszaj, przełóż do żaroodpornych foremek wyłożonych pergaminem (lub do jednej większej formy). Zapiekaj około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej