Pulpety w białym sosie z cebulką - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Pulpeciki w jasnym sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

1 szczypta

null

1 sztuka

1 szczypta

0.2 kilograma

1 szczypta

0.6 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone zagnieć z twarogiem, po czym przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Z przygotowanej masy uformuj wilgotnymi dłońmi nieduże kulki.

Krok 3

Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż porcje pulpecików przez kilka minut na średnim ogniu.

Krok 4

W tym czasie dymkę oczyść, opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pulpeciki zdejmij z patelni.

Krok 5

Na ten sam tłuszcz wrzuć dymkę i smaż kilka minut na małym ogniu. Ponownie umieść na patelni pulpeciki i podgrzewaj. Całość oprósz grubo mielonym pieprzem. Jogurt przypraw sola, białym pieprzem i curry. Odrobiną sosu polej pulpeciki, a resztę przelej do sosjerki i podawaj osobno. Gotowe danie bardzo dobrze smakuje z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej