Składniki
0.6 kilograma
null
0.2 kilograma
2 sztuki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone zagnieć z twarogiem, po czym przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Z przygotowanej masy uformuj wilgotnymi dłońmi nieduże kulki.
Krok 3
Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż porcje pulpecików przez kilka minut na średnim ogniu.
Krok 4
W tym czasie dymkę oczyść, opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pulpeciki zdejmij z patelni.
Krok 5
Na ten sam tłuszcz wrzuć dymkę i smaż kilka minut na małym ogniu. Ponownie umieść na patelni pulpeciki i podgrzewaj. Całość oprósz grubo mielonym pieprzem. Jogurt przypraw sola, białym pieprzem i curry. Odrobiną sosu polej pulpeciki, a resztę przelej do sosjerki i podawaj osobno. Gotowe danie bardzo dobrze smakuje z bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej