Pulpety w białym sosie z cebulką - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Pulpeciki w jasnym sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

1 szczypta

null

1 sztuka

1 szczypta

0.2 kilograma

1 szczypta

0.6 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone zagnieć z twarogiem, po czym przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Z przygotowanej masy uformuj wilgotnymi dłońmi nieduże kulki.

Krok 3

Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż porcje pulpecików przez kilka minut na średnim ogniu.

Krok 4

W tym czasie dymkę oczyść, opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pulpeciki zdejmij z patelni.

Krok 5

Na ten sam tłuszcz wrzuć dymkę i smaż kilka minut na małym ogniu. Ponownie umieść na patelni pulpeciki i podgrzewaj. Całość oprósz grubo mielonym pieprzem. Jogurt przypraw sola, białym pieprzem i curry. Odrobiną sosu polej pulpeciki, a resztę przelej do sosjerki i podawaj osobno. Gotowe danie bardzo dobrze smakuje z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej