Pulpeciki w jasnym sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

null

0.2 kilograma

2 sztuki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone zagnieć z twarogiem, po czym przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Z przygotowanej masy uformuj wilgotnymi dłońmi nieduże kulki.

Krok 3

Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż porcje pulpecików przez kilka minut na średnim ogniu.

Krok 4

W tym czasie dymkę oczyść, opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pulpeciki zdejmij z patelni.

Krok 5

Na ten sam tłuszcz wrzuć dymkę i smaż kilka minut na małym ogniu. Ponownie umieść na patelni pulpeciki i podgrzewaj. Całość oprósz grubo mielonym pieprzem. Jogurt przypraw sola, białym pieprzem i curry. Odrobiną sosu polej pulpeciki, a resztę przelej do sosjerki i podawaj osobno. Gotowe danie bardzo dobrze smakuje z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w jasnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej