Pyszna szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

314 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

6 sztuk

3 łyżki

2 łyżeczki

masa jabłkowa:

1 kilogram

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części.

Krok 2

Jedną dać na blachę, a drugą rozwałkować i nałożyć na masę jabłkową.

Krok 3

Piec ok 45 min. w temp. 160.

Krok 4

Masa jabłkowa - jabłka zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć z cukrem, a na koniec dodać suchą galaretkę i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej