Pyszne roladki w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne roladki w kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400

1 opakowanie

null gramów

80 gramów

4 sztuki

30

40 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz we wrzątku, zetnij zgrubienia. Sznycle oprósz marynatą Knorr i ziołami - odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Szynkę wymieszaj z kremówką, orzechami i musztardą. Masę zawiń w sparzone liście kapusty i zroluj.

Krok 3

Owiń roladkę sznyclem, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką, obsmaż. Przełóż do garnka i zalej 1 l wody - zagotuj a następnie dodaj kostkę rosołową Knorr. Duś ok. 15 min.

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je a sos przecedź przez sito. Dodaj śmietanę.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej