
Składniki
400
1 opakowanie
null gramów
80 gramów
4 sztuki
30
40 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty sparz we wrzątku, zetnij zgrubienia. Sznycle oprósz marynatą Knorr i ziołami - odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę wymieszaj z kremówką, orzechami i musztardą. Masę zawiń w sparzone liście kapusty i zroluj.
Krok 3
Owiń roladkę sznyclem, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką, obsmaż. Przełóż do garnka i zalej 1 l wody - zagotuj a następnie dodaj kostkę rosołową Knorr. Duś ok. 15 min.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je a sos przecedź przez sito. Dodaj śmietanę.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej