
Składniki
400
1 opakowanie
null gramów
80 gramów
4 sztuki
30
40 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty sparz we wrzątku, zetnij zgrubienia. Sznycle oprósz marynatą Knorr i ziołami - odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę wymieszaj z kremówką, orzechami i musztardą. Masę zawiń w sparzone liście kapusty i zroluj.
Krok 3
Owiń roladkę sznyclem, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką, obsmaż. Przełóż do garnka i zalej 1 l wody - zagotuj a następnie dodaj kostkę rosołową Knorr. Duś ok. 15 min.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je a sos przecedź przez sito. Dodaj śmietanę.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej