Pyszne roladki w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne roladki w kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400

1 opakowanie

null gramów

80 gramów

4 sztuki

30

40 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty sparz we wrzątku, zetnij zgrubienia. Sznycle oprósz marynatą Knorr i ziołami - odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Szynkę wymieszaj z kremówką, orzechami i musztardą. Masę zawiń w sparzone liście kapusty i zroluj.

Krok 3

Owiń roladkę sznyclem, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką, obsmaż. Przełóż do garnka i zalej 1 l wody - zagotuj a następnie dodaj kostkę rosołową Knorr. Duś ok. 15 min.

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je a sos przecedź przez sito. Dodaj śmietanę.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne roladki w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej