Pyszny jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

ciasto:

2 sztuki

30 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

15 dekagramów

masa jabłkowa:

1.5 kilograma

1 opakowanie

2 łyżki

10 dekagramów

posypka:

18 dekagramów

1 opakowanie

18 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki do ciasta zagnieść i wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.

Krok 2

Jabłka obrać dodać cukier i cukier waniliowy,rodzynki.

Krok 3

Wszystko razem poddusić do wyparowania soku.

Krok 4

Wyłożyć na ciasto.

Krok 5

Składniki posypki połączyć ze sobą i dobrze zagnieść.

Krok 6

Posypać jabłka bardzo obficie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej