Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

325 gramów

20 gramów

50 gramów

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone pomidory oraz oliwki posiekaj i przełóż do miski. Dodaj 200g twarożku oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj dokładnie.

Krok 2

Przygotuj ciasto. Połącz mąkę, pozostały twarożek, jajko, olej, 4 łyżki mleka oraz sól, aż ciasto będzie gładkie.

Krok 3

Ciasto podziel na 4 części i każdy rozwałkuj w kształt prostokąta. Małym nożykiem przytnij boki aby nadać równy kształt. Górną część przytnij w szpic.

Krok 4

Na każdy kawałek ciasta nałóż porcję twarożku i złóż w kształt koperty szpicem do góry.

Krok 5

Ułóż koperty na pergaminie, za pomocą pędzla posmaruj pozostałym mlekiem i piecz w 180 stopniach aż nabiorą rumianego koloru.

Krok 6

Z ciasta które zostało przygotuj dekoracje. Rozwałkuj ciasto, wytnij serca, posmaruj mlekiem, posyp sezamem i upiecz.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki Pyszny list miłosny. Na Walentynki lub Dzień Matki

Zaskocz osobę bliską Twojemu sercu! Kulinarna niespodzianka w postaci sakiewek wypełnionych pysznym nadzieniem ucieszy każdego – a taki gest z pewnością zostanie doceniony i odwzajemniony!

Dla kogo?

Dla dziewczyny, chłopaka, partnerki, partnera, mamy, taty… Długo by można było jeszcze tak wymieniać! To przysmak, który możesz podarować komuś wyjątkowemu. Będzie pysznie!

Na jaką okazję?

Choć w nazwie dania już sugerujemy, na jaką okazję warto go przygotować, to jest to przepis, który możesz wykorzystać na wiele szczególnych uroczystości.

Czy wiesz, że?

Sezam to bardzo ciekawy produkt. Jego ziarna można jeść na surowo i po uprażeniu oraz jako pastę zwaną tahini. Dodają chrupkości i orzechowego posmaku potrawom takim jak sushi, sałatki, zupy, cienkie makarony i dania z ryżu. Znajdują również częste zastosowanie w przekąskach i wypiekach.

Dla urozmaicenia:

Przysmak „pyszny miłosny list” przyrządź, wykorzystując także ciasto francuskie. Zrób je samodzielnie lub kup już gotowe. Danie będzie równie smaczne.