Pyzie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

371

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa jabłkowa:

1 kilogram

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

masa jogurtowa:

1 litr

1 opakowanie

1 łyżeczka

bita śmietana:

0.5 litra

2 łyżeczki

4 łyżki

dodatki:

1 opakowanie

biszkopt:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec cienki jasny biszkopt. Masa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć ok. 5 min. bez przykrycia.

Krok 3

Masa jogurtowa: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody.

Krok 4

Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.

Krok 5

Bita śmietana: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Śmietanę ubić, dodając cukier i letnią żelatynę.

Krok 6

Przełożenie ciasta: Biszkopt-masa jabłkowa-biszkopty-masa jogurtowa-kupki bitej śmietany kładzionej za pomocą szprycy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej