Pyzie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

0 gramów

bita śmietana:

0.5 litra

4 łyżki

dodatki:

1 opakowanie

masa jabłkowa:

1 opakowanie

2 łyżki

1 kilogram

masa jogurtowa:

1 litr

1 opakowanie

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec cienki jasny biszkopt. Masa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć ok. 5 min. bez przykrycia.

Krok 3

Masa jogurtowa: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody.

Krok 4

Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.

Krok 5

Bita śmietana: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Śmietanę ubić, dodając cukier i letnią żelatynę.

Krok 6

Przełożenie ciasta: Biszkopt-masa jabłkowa-biszkopty-masa jogurtowa-kupki bitej śmietany kładzionej za pomocą szprycy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej