Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj na tarce ser.

Krok 2
Mięso wymieszaj z solą i przyprawą Adobo Knorr, usmaż na patelni, odłóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż cebulę i paprykę. Usmażone składniki wystudź, połącz z natką kolendry, pokrojonymi w plastry papryczkami jalapeno oraz startym serem.

Krok 3
Gotowy farsz umieść na powierzchni tortilli, złóż ją na pół. Przyciskając krawędź, rozłóż równomiernie farsz w środku. Placek z farszem umieść na średnio rozgrzanej patelni. Obsmażaj bez dodatku tłuszczu przez 3–4 minuty z każdej strony, aż placek zrobi się rumiany i chrupiący. Tortille podziel na trzy części.

Krok 4
Gotową quesadillę podawaj z salsą pomidorową, awokado oraz kwaśną śmietaną.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz przygotować quesadillas z wołowiną lub rybą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadillas - VIDEO
Quesadillas z kurczakiem i warzywami oraz tartego sera, tworzy smak, którym zechcesz się delektować bez końca. To kolejna odsłona tortilli, jakiej warto spróbować. Danie jest szybkie w przygotowaniu, więc do dzieła!
Dla kogo?
Dla fanów tortilli lubiących jeść ją na różne sposoby. Próbowanie nieznanych dotąd przepisów to prawdziwa przyjemność.
Na jaką okazję?
Quesadillas z kurczakiem i warzywami to trafiony pomysł na weekendowy obiad. Bo czasem przyda się jakaś odmiana!
Czy wiesz, że?
Quesadillas jest klasyczną potrawą kuchni meksykańskiej, w której główną funkcję pełni roztopiony ser. Oryginalnie ogrzewa się tortillę w comalu, czyli tradycyjnym naczyniu meksykańskim, przypominającym wklęsłą patelnię.
Dla urozmaicenia:
Zamiast kurczaka możesz użyć wołowiny lub ryby.