Quesadillas video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

681 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj na tarce ser.

Quesadillas - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso wymieszaj z solą i przyprawą Adobo Knorr, usmaż na patelni, odłóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż cebulę i paprykę. Usmażone składniki wystudź, połącz z natką kolendry, pokrojonymi w plastry papryczkami jalapeno oraz startym serem.

Quesadillas - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gotowy farsz umieść na powierzchni tortilli, złóż ją na pół. Przyciskając krawędź, rozłóż równomiernie farsz w środku. Placek z farszem umieść na średnio rozgrzanej patelni. Obsmażaj bez dodatku tłuszczu przez 3–4 minuty z każdej strony, aż placek zrobi się rumiany i chrupiący. Tortille podziel na trzy części.

Quesadillas - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Gotową quesadillę podawaj z salsą pomidorową, awokado oraz kwaśną śmietaną.

Quesadillas - VIDEO - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować quesadillas z wołowiną lub rybą.

2

Opinie o przepisie

  • Justyna Żak

    Justyna Żak , 13.04.2020

    Przepyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kat 21

    Kat 21 , 22.08.2019

    wyjątkowo pyszne danie, wszystkie smaki ze sobą grają, bardzo polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po bałkańsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadillas - VIDEOQuesadillas - VIDEO

Quesadillas z kurczakiem i warzywami oraz tartego sera, tworzy smak, którym zechcesz się delektować bez końca. To kolejna odsłona tortilli, jakiej warto spróbować. Danie jest szybkie w przygotowaniu, więc do dzieła!

Dla kogo?

Dla fanów tortilli lubiących jeść ją na różne sposoby. Próbowanie nieznanych dotąd przepisów to prawdziwa przyjemność.

Na jaką okazję?

Quesadillas z kurczakiem i warzywami to trafiony pomysł na weekendowy obiad. Bo czasem przyda się jakaś odmiana!

Czy wiesz, że?

Quesadillas jest klasyczną potrawą kuchni meksykańskiej, w której główną funkcję pełni roztopiony ser. Oryginalnie ogrzewa się tortillę w comalu, czyli tradycyjnym naczyniu meksykańskim, przypominającym wklęsłą patelnię.

Dla urozmaicenia:

Zamiast kurczaka możesz użyć wołowiny lub ryby.