Rolada

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt według własnego przepisu na dużej blasze z pieca.

Krok 2

Po wyjęciu zwinąć w rulon.

Krok 3

Rozpuścić galaretkę w szklance wody, kiedy zacznie tężeć, ubić z połową mleka z puszki.

Krok 4

Rozwinąć roladę, przesmarować dżemem, nałożyć masę galaretkową i szybko zwinąć.

Krok 5

Resztą masy posmarować wierzch rolady.

Krok 6

Rozpuścić 2 łyżki dżemu i polać roladę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej