Rolada

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt według własnego przepisu na dużej blasze z pieca.

Krok 2

Po wyjęciu zwinąć w rulon.

Krok 3

Rozpuścić galaretkę w szklance wody, kiedy zacznie tężeć, ubić z połową mleka z puszki.

Krok 4

Rozwinąć roladę, przesmarować dżemem, nałożyć masę galaretkową i szybko zwinąć.

Krok 5

Resztą masy posmarować wierzch rolady.

Krok 6

Rozpuścić 2 łyżki dżemu i polać roladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto chałwowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej