Rolada jabłkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

453 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

80 dekagramów

1 szczypta

1 opakowanie

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru i mąki ubić biszkopt, a następnie upiec go na płaskiej blaszce.

Krok 2

Po upieczeniu zawinąć w wilgotną ściereczkę.

Krok 3

Na lekko ostudzonym biszkopcie rozłożyć jabłka zmieszane z cynamonem.

Krok 4

Zwinąć w rulon, polać na wierzchu polewą czekoladową, posypać sezamem.

Krok 5

Można dodać do jabłek pokrojoną na drobno połówkę brzoskwini z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej