Rolada jabłkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rolada jabłkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

453 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

80 dekagramów

1 szczypta

1 opakowanie

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru i mąki ubić biszkopt, a następnie upiec go na płaskiej blaszce.

Krok 2

Po upieczeniu zawinąć w wilgotną ściereczkę.

Krok 3

Na lekko ostudzonym biszkopcie rozłożyć jabłka zmieszane z cynamonem.

Krok 4

Zwinąć w rulon, polać na wierzchu polewą czekoladową, posypać sezamem.

Krok 5

Można dodać do jabłek pokrojoną na drobno połówkę brzoskwini z puszki.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej