Rolada Śmietankowa z galaretką

- Krok 1Rozrobioną galaretkę wylać na głęboki talerz. Rozrobić w 1/2 szkl gorącej wody wstawić do lodówki do zastygnięcia.
- Krok 2CIASTO: ubić białka z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem przesianą przez sitko. Dodać olej delikatnie mieszając. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.15 min w 180 stopniach.
- Krok 3Ściereczkę posypać cukrem pudrem, na nią wyłożyć upieczony biszkopt i zwinąć w rulon.
- Krok 4KREM: galaretkę pokroić w kosteczkę. 3 łyżki żelatyny rozrobić z 4 łyżkami gorącej wody. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną. Wymieszać z galaretką. Na chwilę wstawić do lodówki aby śmietana lekko stężała.
- Krok 5Gdy śmietana będzie już na wpół stężała, rozwinąć ciasto i wyłożyć śmietanę. Zwinąć ponownie w rulon, pozostawić do całkowitego stężenia.
- Krok 6Polewa: Kasię rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Wylać i rozsmarować na roladę. Udekorować kremem.
Przygotowanie