ROLADA WAFLOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztapiamy Kasię. Dodajemy cukier i mieszamy, dodajemy kakao. Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.

Krok 2

W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia. 2 wafle bierzemy z paczki, jeden przecinamy na pół. Należy namoczyć np. ściereczki i przykryć wafle aby lekko zwilgotniały. Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi.

Krok 3

Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy. Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając. Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon. Wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADA WAFLOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej