ROLADA WAFLOWA

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.75 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztapiamy Kasię. Dodajemy cukier i mieszamy, dodajemy kakao. Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.

Krok 2

W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia. 2 wafle bierzemy z paczki, jeden przecinamy na pół. Należy namoczyć np. ściereczki i przykryć wafle aby lekko zwilgotniały. Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi.

Krok 3

Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy. Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając. Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon. Wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej