Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

250 gramów

0.3 szklanki

0.3 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maślanki, listka laurowego i jagód jałowca przygotuj marynatę. Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj. Włóż do niej oczyszczone mięso i odstaw w chłodne miejsce. Następnie mięso zroluj ściśle i obwiąż bawełnianą nicią.

Krok 2

Oberwane z gałązek jagody czarnego bzu ugotuj w wodzie, następnie przetrzyj przez sito. Nadmiar marynaty ściągnij z rolady i zrumień ją na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Posmaruj zrumieniona roladę miodem oraz polej sokiem z czarnego bzu.

Krok 3

Mięso połóż w brytfannie, dodaj śliwki, jagody jałowca, cynamon, ziele angielskie, listek laurowy i armaniak. Piecz w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka bezglutenowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej