Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
250 gramów
0.3 szklanki
0.3 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z maślanki, listka laurowego i jagód jałowca przygotuj marynatę. Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj. Włóż do niej oczyszczone mięso i odstaw w chłodne miejsce. Następnie mięso zroluj ściśle i obwiąż bawełnianą nicią.
Krok 2
Oberwane z gałązek jagody czarnego bzu ugotuj w wodzie, następnie przetrzyj przez sito. Nadmiar marynaty ściągnij z rolady i zrumień ją na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Posmaruj zrumieniona roladę miodem oraz polej sokiem z czarnego bzu.
Krok 3
Mięso połóż w brytfannie, dodaj śliwki, jagody jałowca, cynamon, ziele angielskie, listek laurowy i armaniak. Piecz w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej