
Składniki
3 szklanki
8 szczypt
8 łyżeczek
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
8 szczypt
4 łyżeczki
2 łyżeczki
8 szczypt
1 szklanka
8 sztuk
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namoczyć , a potem pokroić w paski .
Krok 2
Kotlety rozklepać jak na schabowe . Każdy kotlet polać odrobiną oleju , posmarować musztardą , posypać pieprzem .
Krok 3
Przygotować farsz mieszając mięso mielone z dobrze rozkruszonym razowcem , połową pokrojonych grzybów .Doprawić rozkruszoną mini kostką Smażona Cebulką i Delikatem .
Krok 4
Na każdy kotlet nałożyć porcje farszu .
Krok 5
Zwinąć rolady .Obwiązać nicią lub spiąć wykałaczkami lub szpilkami do zrazów. Posypać z wierzchu mieloną papryką .
Krok 6
Rozgrzać olej masłem . Obsmażyć rolady na rumiano . Przełożyć do garnka razem z tłuszczem od smażenia i reszta grzybów . Wlać wodę .
Krok 7
Dusić ok.45 minut do godziny .
Krok 8
Kiedy zrazy są już dobre - wyjąć je z garnka i pousuwać nici ( wykałaczki czy szpilki) .Sos rozrobić z pół szklanki zimnej wody i wlać do garnka . Wymieszać , zagotować i gotować 10 minut. Dodać śmietankę . Włożyć zrazy i podgrzać.
Krok 9
Podawać po 2 sztuki na porcję z kasza ( jęczmienną lub gryczaną ) na sypko i kiszonymi ogórkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej