
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
100 gramów
15 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę płuczemy i dokładnie osuszamy (najlepiej w wirówce dzięki czemu zachowa chrupkość).
Krok 2
Pomidorki myjemy, a cebulę obieramy i drobno szatkujemy w półplasterki.
Krok 3
Udko obieramy, a mięso kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 4
Składniki łączymy ze sobą.
Krok 5
Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego gorgonzolę i mieszamy do połączenia składników. Sosem polewamy sałatkę, a całość posypujmy grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































