
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
100 gramów
15 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę płuczemy i dokładnie osuszamy (najlepiej w wirówce dzięki czemu zachowa chrupkość).
Krok 2
Pomidorki myjemy, a cebulę obieramy i drobno szatkujemy w półplasterki.
Krok 3
Udko obieramy, a mięso kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 4
Składniki łączymy ze sobą.
Krok 5
Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego gorgonzolę i mieszamy do połączenia składników. Sosem polewamy sałatkę, a całość posypujmy grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































