Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

15 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę płuczemy i dokładnie osuszamy (najlepiej w wirówce dzięki czemu zachowa chrupkość).

Krok 2

Pomidorki myjemy, a cebulę obieramy i drobno szatkujemy w półplasterki.

Krok 3

Udko obieramy, a mięso kroimy w średniej wielkości kostkę.

Krok 4

Składniki łączymy ze sobą.

Krok 5

Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego gorgonzolę i mieszamy do połączenia składników. Sosem polewamy sałatkę, a całość posypujmy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rukola z kurczakiem w sosie z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej