Rurki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

300 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w plastry.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz i zmiel w maszynce.

Krok 3

Połącz je z chrzanem, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 4

Plastry szynki posmaruj masą chrzanową, zwiń w rulony i ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej