
Składniki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
300 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w plastry.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz i zmiel w maszynce.
Krok 3
Połącz je z chrzanem, śmietaną, solą i pieprzem.
Krok 4
Plastry szynki posmaruj masą chrzanową, zwiń w rulony i ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej